Nota primită de un curier de la Einstein s-a vândut la licitaţie cu 1,56 milioane de dolari

Nota primită de un curier de la Einstein s-a vândut la licitaţie cu 1,56 milioane de dolari
În 1922, Albert Einstein se afla la Tokio, fiind cazat la  Imperial Hotel Tokyo. Un curier i-a adus un mesaj, iar fizicianul a vrut să îi dea un bacşiş. Acesta l-a refuzat sau omul de ştiinţă nu a avut mărunţiş, nu se ştie exact. Einstein nu a vrut să îl lase să plece cu mâna goală. Astfel, i-a scris două mesaje pe foi de hârtie. Iată unul dintre acestea, în germană: „O viaţă liniştită şi modestă aduce mai multă bucurie decât o urmărire continuă a succesului însoţită de tulburări constante”. 
 
Urmaşii curierului respectiv spun că fizicianul, care nu era încă o celebritate cunoscută în afara cercurilor ştiinţifice, i-a spus acestuia că este posibil ca acea notă să valoreze mulţi bani în viitor. Einstein a avut dreptate. Fizicianul urma să primească Premiul Nobel pentru Fizică, iar după aceea faima lui a continuat să crească. 
 
Nota a fost cumpărată la licitaţie de o persoană din Europa în schimbul a 1,56 milioane de dolari. Organizatorii se aşteptau să obţină pe document între 5.000 şi 8.000 de dolari. 
 
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult