NVIDIA va echipa 500,000 de dispozitive medicale cu procesoare AI pentru imagistică si diagnosticare computerizată

27.11.2017
NVIDIA va echipa 500,000 de dispozitive medicale cu procesoare AI pentru imagistică si diagnosticare computerizată

Până de curând, o sarcină complexă care necesita implicarea unui specialist cu experienţă, interpretarea analizelor medicale radiologice poate fi realizată în câteva minute cu ajutorul algoritmilor de procesare computerizată. Însă specialiştii companiei GE Healthcare, lucrând în colaborare cu NVIDIA şi Intel, vor să integreze tehnologii sofisticate de procesare AI direct în aparatele medicale.

Cel mai notabil este Revolution Frontier CT, un computer tomograf de ultimă generaţie care va putea genera machete 3D interactive reprezentând corpul pacienţilor, arătând în detaliu organele şi eventuale leziuni interne.

Potrivit comunicatului GE, cele aproximativ 500,000 dispozitive medicale actualizate cu noile tehnologii AI vor permite o detecţie mai precisă şi rapidă a leziunilor la nivelul ficatului şi rinichii.

Tehnologiile livrate de NVIDIA vor ajunge şi în echiparea aparatelor de imagistică bazate pe ultrasunete, oferind „o mai bună vizualizare şi cuantificare a datelor” prin reconstrucţie şi vizualizare asistată de GPU a fluxului sanguin, respectiv îmbunătăţirea ecografiilor 2D şi 4D.

Folosirea tehnologiilor AI promite şi să accelereze procesarea datelor obţinute în timpul analizelor computer tomograf realizate cu aparate de ultimă generaţie, cum este Revolution Frontier CT, un singur spital putând genera chiar şi 50 Terabytes de date, din care numai 3% ajung să fie analizate pe deplin.

O parte din datele generate de spitale ar putea fi găzduite şi în infrastructura GPU Cloud dezvoltată de NVIDIA în colaborare cu Intel, urgentând astfel obţinerea rezultatelor pentru analize.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult