O cameră de relaxare ilegală cu televizor HD a fost găsită în gara Grand Central din New York

01.09.2020
O cameră de relaxare ilegală cu televizor HD a fost găsită în gara Grand Central din New York

Grand Central Station, cea mai mare gară din New York a fost de-a lungul timpului gazdă a multor zone secrete și chiar șine de tren ascunse. De-a lungul anilor au fost dezvăluite existența unui bunker anti-atomic, a unei șine de tren folosită de bogații vremurilor și de Președintele SUA Franklin D. Roosevelt și acum a unei camere de relaxare pusă la punct de angajați ai MTA (Metropolitan Transportation Authority), administratorul transportului public din oraș.

Camera de relaxare era amenajată de angajați MTA

Conducerea MTA a descoperit camera de relaxare în urma mai multor plângeri de la alți angajați, care anunțau că acolo colegii lor se adună, beau alcool și se distrează în timp ce sunt la serviciu. Camera era accesibilă printr-un atelier, iar ușa era încuiată cu chei pe care doar cei trei angajați care au amenajat-o le aveau. Este vorba despre doi electricieni și un tâmplar din cadrul MTA, care nu au fost identificați direct, dar care au fost suspendați imediat ce a fost descoperită această cameră.

Aici, cei trei aveau un televizor LCD cu un stick Fire TV de la Amazon conectat, un frigider în care se regăseau sucuri și beri, un cuptor cu microunde și chiar și o saltea gonflabilă. Identificarea celor trei nu a fost însă tocmai complicată.

În cameră se regăseau și chitanțe cu numele complet ale angajaților pentru diversele produse pe care le-au cumpărat pentru a o amenaja, cât și numele hotspot-ului de pe telefonul unuia dintre angajați, alături de contul său de Amazon care era autentificat pe stick-ul Fire TV conectat la televizor.

Camera de relaxare de sub Grand Central Station a fost declarată însă periculoasă și va fi dezafectată. De altfel, conducerea MTA a schimbat încuietoarea ușii. Totuși, autoritățile nu ar fi descoperit această cameră dacă nu existau conflicte între cei trei angajați cât și plângeri din partea colegilor lor. Se pare că această cameră exista încă din 2019, iar mai mulți s-au plâns despre „petrecerile” care se dădeau în timpul programului. Abia anul acesta însă, conducerea a ales să investigheze.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult