O casă a fost demolată „din cauza unei erori a Google Maps”

25.03.2016
O casă a fost demolată „din cauza unei erori a Google Maps”
În general, serviciul de navigaţie Google Maps este precis, dar uneori mai sunt erori care te duc la o adresă greşită. Acest lucru i s-a întâmplat unei echipe de demolări din SUA. 
 
Recent, în oraşul Rowlett din Texas o tornadă a avariat mai multe case. O companie, numită Billy L. Nabors Demolition, a fost angajată să demoleze una dintre locuinţe, care nu mai putea fi reparată. Angajaţii au introdus adresa primită în Google Maps şi au plecat la treabă. Din nefericire, serviciul i-a dus la o casă din apropierea celei pe care o căutau, de pe o stradă vecină. 
 
 
Echipa nu a sesizat eroarea deoarece şi casa la care au ajuns era avariată de tornadă, aşa că a demolat-o. Mai mult, nu au verificat numărul străzii pe care au ajuns. 
 
Citeşte şi: Un bărbat şi-a cerut iubita de soţie prin intermediul unei aplicaţii de fitness
 
Reprezentanţii Billy L. Nabors Demolition au dat vina pe Google Maps pentru eroare şi nu şi-au cerut încă scuze de la proprietarul casei demolate. „Nu e cine ştie ce”, a declarat şeful companiei, George Gomez. El este contrazis de proprietarii casei, care au făcut plângere la poliţie. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult