O companie austriacă investeşte aproape 5 milioane dolari în relansarea discurilor de vinil

13.04.2018
O companie austriacă investeşte aproape 5 milioane dolari în relansarea discurilor de vinil

Încă preferate de unii audiofili şi nostalgici, discurile de vinil vor fi în curând disponibile şi în versiune High Definition, cu sunet mai clar şi mai mult timp de redare.

Numite “High Definition Vinyl” noile discuri păstrează compatibilitatea cu echipamentele actuale şi sunt mai prietenoase cu mediul înconjurător, eliminând din procesul de fabricaţie anumite substanţe chimice periculoase.

Principala diferenţă constă în modul în care este creată înregistrarea originală, după care sunt presate discurile care ajung în cele din urmă pe rafturile magazinelor. În loc de gravarea cu ac de înregistrare, pista audio este procesată digital şi convertită într-o hartă topografică 3D, transferată apoi pe discul master. Metoda mult mai precisă de creare a pistei audio creşte cu până la 30% amplitudinea şi volumul înregistrării rezultate. Simultan, este crescută şi capacitatea discului, care poate acomoda cu până la 30% mai multe melodii.

Dezvoltate de startup-ul austriac Rebeat Innovation cu investiţii de 4.8 milioane dolari, noile echipamente cu tehnologie laser vor fi gata pentru producerea discurilor de vinil High Definition începând cu luna iulie. Urmând unei perioade de testare, primele albume inscripţionate prin metoda High Definition Vinyl ar putea ajunge în magazinele de profil nu mai târziu de vara anului viitor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult