O dronă a salvat, în premieră mondială, doi oameni de la înec

18.01.2018
O dronă a salvat, în premieră mondială, doi oameni de la înec

Drona salvamar Little Ripper a salvat, în premieră pentru un astfel de aparat de zbor, doi adolescenţi de la înec în Australia.

Salvamarii testau drona în apropiere de Lennox Head, în New South Wales, când au fost alertaţi că sunt persoane în apă care au nevoie de ajutor. Fără să stea pe gânduri au trimis vehiculul şi i-au găsit repede pe cei doi adolescenţi. Din aparatul de zbor a fost lansată o plută, cu ajutorul căreia tinerii au ajuns la mal.

Australia şi Marea Britanie sunt primele ţări care folosesc drone pentru misiuni de salvare pe litoral.

Little Ripper include bărci gonflabile, provizii şi dispozitive GPS. Drona poate sta în aer două ore şi jumătate la o încărcare completă a acumulatorilor.

Aceste aparate de zbor sunt folosite şi pentru a descoperi zonele de coastă din Australia în care se află mulţi rechini. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult