O fabrică Samsung din Brazilia, jefuită de telefoane şi laptopuri în valoare de 6 milioane de dolari

O fabrică Samsung din Brazilia, jefuită de telefoane şi laptopuri în valoare de 6 milioane de dolari

Poate că produsele Samsung nu mai sunt tot atât de atractive pentru cumpărători ca odinioară, sau cel puţin asta se înţelege din declaraţiile făcute de companie, însă acest aspect nu este valabil pentru toată lumea. În timp ce brazilienii cumsecade dormeau şi visau la meciul de astăzi cu Germania, douăzeci dintre conaţionalii lor au considerat că produsele sud-coreenilor sunt mai interesante şi au organizat un furt amplu într-o fabrică Samsung din această ţară.

Furtul a avut loc în noaptea de duminică spre luni într-o fabrică Samsung, care este amplasată în parcul industrial Campina din statul São Paulo, şi a durat nu mai puţin de patru ore. Conform poliţiei braziliene, grupul de infractori a numărat douăzeci de persoane, dintre care şapte au intrat pe poarta fabricii cu ajutorul unui microbuz folosit pentru naveta angajaţilor. După eliberarea majorităţii călătorilor într-o zonă îndepărtată, infractorii înarmaţi i-au folosit de cei doi angajaţi rămaşi pentru a intra în incinta fabricii şi, după ce au dezarmat paznicii, au luat ostatici circa 100 de angajaţi.

După această etapă, ceilalţi treisprezece infractori au intrat în incinta fabricii cu camioane şi au început să încarce în ele cutii cu laptopuri, telefoane şi tablete. De-a lungul a patru ore, hoţii au furat circa 40.000 de produse, modul de operare şi valoarea produselor sustrase făcându-i pe poliţiştii brazilieni să considere că este vorba de hoţi profesionişti.

Poliţia a estimat că valoarea bunurilor furate se ridică la circa 36 de milioane de dolari, însă compania Samsung afirmă că această sumă este supraevaluată, fără a oferi însă o altă sumă. (UPDATE: Samsung a anunţat că valoarea bunurilor dispărute este de aproximativ 6,3 milioane de dolari). Compania a afirmat că va colabora cu poliţia locală pentru rezolvarea incidentului şi pentru descurajarea eventualelor tentative similare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News