O femeie a fost la un pas să se căsătorească cu un escroc cunoscut în aplicaţia Tinder

O femeie a fost la un pas să se căsătorească cu un escroc cunoscut în aplicaţia Tinder
În era aplicaţiilor de dating oameni îşi pot găsi mult mai repede jumătatea. Dar pe aceste platforme acvtivează şi mulţi escroci. Asta a descoperit Stephanie Hoskins, în vârstă de 23 de ani, în prima parte a acestui an. Ea l-a cunoscut pe Tinder pe australianul Brett Goodman, în vârstă de 29 de ani. După doar câteva luni, acesta a cerut-o în căsătorie. I-a spus că deţine o jumătate de milion de dolari din afaceri cu  petrol şi că are toate mijloacele necesare pentru a oferi familiei lor o viaţă îmbelşugată.
 
Stephanie a acceptat, dar atunci când au fost depuse actele pentru căsătorie s-au găsit nereguli între numele de familie folosit de bărbat şi cel din registrul oficial, care era Brett Joseph. Abia atunci tânăra a început să suspecteze că ceva nu este în regulă. A aflat că Brett era, de fapt, un cetăţean australian fără ocupaţie, care s-a căsătorit cu mai multe femei pentru a pune mâna pe banii lor. În total, el a păcălit aproximativ 50 de femei şi bărbaţi (s-a dat şi ca fiind gay), folosind nume false. Majoritatea victimelor au fost contactate pe Tinder.
 
 
Bărbatul era căutat de autorităţile din statul New South Wales şi a fugit în SUA, iar prin căsătoria cu Stephanie dorea să obţină viză. A minţit-o pe femeie că doreşte să se căsătorească cât mai repede deoarece tatăul lui este bolnav de cancer şi vrea să îi facă o bucurie înainte de a muri. 

După ce a aflat adevărul, femeia l-a dat afară din casă pe Brett şi a sunat poliţia. Bărbatul aşteaptă să îşi primească sentinţa. 

Pe Tinder sunt mulţi utilizatori periculoşi 
 
Din păcate, Tinder nu este un serviciu foarte sigur. În 2016, o utilizatoare din Kansas a fost răpită, bătută şi ţinută captivă de un bărbat pe care l-a cunoscut prin intermediul aplicaţiei. Suspectul, Shane Steven Allen, riscă să petreacă 32 de ani după gratii.
 
Mai mult, în vara acestui an un tânăr din SUA a povestit pe Reddit o întâmplare prin care a trecut. El a cunoscut-o pe „Jennifer” în aplicaţie, iar tânăra a venit la el acasă pentru o aventură de o noapte. Doar că după aceea a refuzat să mai plece.
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult