O statuie veche de 3.000 de ani a lui Ramses II a fost descoperită în Egipt

O statuite uriaşă, cu o înălţime de 8 metri, a fost descoperită în Egipt. Monumentul, vechi de 3.000 de ani, îl reprezintă cel mai probabil pe faraonul Ramses al II-lea. 
 
Descoperirea, care a făcut valuri în comunitatea ştiinţifică prin dimensiunile sale, a fost făcută lângă ruinele unui templu dedicat faraonului, care a domnit în perioada 1279 – 1213 î.e.n. 

Lângă statuia uriaşă arheologii germani şi egipteni au descoperit şi o statuie a regelui Seti II, care a trăit în secolul 11 î.e.n. 

Cele două monumente vor fi restaurate şi expuse la Grand Egyptian Museum, care se va deschide anul viitor. 
 
Ramses al II-lea, numit şi Ramses cel Mare, a domnit timp de 67 de ani. El a preluat tronul la vârsta de 25 de ani. 
 
 
Cei care susţin existenţa extratereştrilor s-au grăbit să spună că statui atât de mari şi de bine realizate nu puteau fi făcute de oameni cu uneltele de acum 3.000 de ani. „E clar, asta e mâna extratereştrilor, la fel ca şi în cazul marilor piramide”, a scris pe Reddit un utilizator. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult