Ochelarii care “măresc” farfuria cu mâncare te ajută să slăbeşti

13.04.2012
Ochelarii care “măresc” farfuria cu mâncare te ajută să slăbeşti

O echipă de cercetători de la Universitatea din Tokio au inventat o pereche de ochelari capabili să-ţi „mărească” porţia de mâncare din farfurie cu până la 50%, creându-ţi iluzia unei mese copioase, în ciuda faptului că porţia servită este mai degrabă una austeră decât un ospăţ veritabil.

Ochelarii care “măresc” farfuria cu mâncare, te ajută să slăbeşti

Mulţumită eforturilor depuse de cercetători, gadgetul reuşeşte acest truc fără a mări dimensiunea aparentă a obiectelor din jur sau mâinile utilizatorului, efectul obţinut fiind destul de credibil pentru acesta.

Întregul proiect a plecat de la ideea de a convinge purtătorul ochelarilor că mănâncă mai mult decât în realitate, efectul psihologic fiind acela de instalare mai rapidă a senzaţiei de saţietate, în ciuda faptului că stomacul este mai mult gol.

Conform studiului desfăşurat de cercetători asupra unui grup de 12 bărbaţi şi femei, la prezentarea imaginii unei porţii de prăjituri care a fost mărită cu 50% faţă de dimensiunea reală aceştia au mâncat cu 9.3% mai puţine prăjituri decât în mod normal. În schimb, atunci când ochelarii au fost reglaţi pentru a „micşora” prăjiturile cu 33%, grupul de test a mâncat cu 15% mai mult decât în mod normal.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult