Ori, mobilierul robot care poate transforma un mic dormitor în living

12.07.2016
Un nou tip de mobilier robot permite transformarea unei camere din dormitor în living prin simpla apăsare a unui buton pe smartphone. Compania Ori a încheiat un parteneriat cu designerul Yves Béhar pentru a crea un sistem care poate tripla spaţiul disponibil dintr-o încăpere. 
 
Mobilierul este inspirat de arta japoneză a împăturirii hârtiei origami şi oferă senzaţia de lux într-un spaţiu redus. 
 
Citeşte şi: Această geantă de voiaj inteligentă este jumătate robot, jumătate Segway
 
 
Pe o parte, mobilierul Ori oferă suport pentru televizor, cărţi şi alte lucruri care se găsesc de obicei în mobila din living. Pe cealaltă parte se găsesc un pat şi sertare pentru haine şi lenjerie. 
 
Ansamblul poate glisa într-o parte sau alta cu ajutorul unor roţi. Când este mutat într-o parte, camera se transformă în living sau birou, iar când este mutat în cealaltă spaţiul se transformă în dormitor. 
 
 
Cei care vor comanda sistemul îl vor putea personaliza în funcţie de nevoile lor. Vor putea alege amplasarea sertarelor şi dulapurilor, dar şi materialele din care este realizat. 
 
 
Mobilierul va putea fi controlat prin intermediul unei aplicaţii pentru smartphone via internet. Dacă utilizatorul va ştii că va ajunge târziu acasă, va putea schimba de pe drum sistemul Ori din living în dormitor. 
 
Compania nu a anunţat încă preţul pentru acest sistem. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video