(P) ASUR şi Parentime vă invită la primul Festival al Ştiinţelor din România

10.09.2013
(P) ASUR şi Parentime vă invită la primul Festival al Ştiinţelor din România

Peste două săptămâni, miercuri, 25 septembrie, se va inaugura primul Festival al Ştiinţelor din România. Bucharest Science Festival îşi propune să dezvăluie publicului larg fascinaţia pentru cunoaşterea ştiinţifică, această „candelă în intuneric” după cum o descria Carl Sagan.

Timp de 5 zile, între 25 şi 29 septembrie, expoziţii, conferinţe şi dezbateri, experimente şi demonstraţii, proiecţii de documentare vor deschide participanţilor perspective noi asupra Universului şi vieţii. Programul festivalului este disponibil la www.BucharestScienceFestival.ro.

”Ştiinta este fascinantă. Dincolo de aplicaţiile practice, dincolo de toate invenţiile care ne fac viaţa mai uşoară, mai placută şi mai lungă, dincolo de antibiotice, de navele spaţiale sau de acceleratoarele de particule, cunoaşterea ştiinţifică atrage prin capacitatea unică de a deschide porţile Universului, de a ne permite să înţelegem cum acesta funcţionează.” a declarat Toma Pătraşcu, vicepreşedinte al ASUR şi Director al Festivalului.

Copiii, de la cea mai fragedă vârstă, sunt animaţi de o sete extraordinară de cunoaştere, dar, în lipsa unui mediu propice, aceasta poate să dispară. Sperăm ca prin acest Festival să reuşim să-i încurajăm să-şi pună întrebări şi să caute răspunsuri la ele şi, mai ales, să le transmitem măcar o particică din fascinaţia şi plăcerea de a descoperi misterele lumii.” a declarat Iulia Zamfir, Managing Partner al Parentime.

Menţionăm câteva evenimente din calendarul Festivalului:

  • Expoziţii:
    • Xperiment! – Omul şi Viaţa: Cum suntem alcătuiţi noi, oamenii? Cum ne funcţionează corpul? O expoziţie interactivă pentru întreaga familie, prezentată de Da Vinci Learning (Institutul Francez din Bucureşti, Bd. Dacia 77)
    • O privire spre tehnologia trecutului: O colecţie impresionantă de aparate şi echipamente din secolele trecute (Muzeul Naţional de Istorie a României, Calea Victoriei 12)
  • Magia Realităţii: Seară de seară, proiecţii de filme documentare urmate de prezentări susţinute de oameni de ştiinţă la Libraria Humanitas de la Cişmigiu (Bd. Elisabeta 38)
  • Proiecţii de filme documentare: Timp de cinci zile, un maraton al filmelor ştiinţifice vor oferi noi perspective asupra Universului şi vieţii. De la Fizică la Biologie, de la Astronomie la Matematică, o selecţie a celor mai bune documentare realizate de BBC sau de alte case de producţie te invită să descoperi frumuseţea Ştiinţei (Cinema Elvira Popescu, Bd. Dacia 77 şi Cinema Studio, Bd. Gh. Magheru 29)
  • Observaţii astronomice pentru public

Bucharest Science Festival este organizat de către Asociaţia Secular-Umanistă din Romania (ASUR) împreună cu Centrul de cursuri pentru părinţi Parentime.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News