PalmID, alternativă la autentificarea cu amprentă?

PalmID, alternativă la autentificarea cu amprentă?

Prezent în dotarea aproape oricărui smartphone modern, senzorul de amprentă nu este cea mai sigură metodă de autentificare şi nici cea mai comodă, găsirea unui înlocuitor fiind doar o chestiune de timp.

Avem pe de o parte tehnologia Face ID demonstrată de Apple pe telefoanele iPhone 8 şi funcţia de scanare a irisului disponibilă la telefoanele Galaxy S8. Ambele sunt rapide şi plăcut de folosit, dar costisitor de implementat la nivel de hardware şi nu atât de sigure încât să ne putem baza pe ele ca metodă unică pentru deblocarea telefonului.

Încercând să ofere o alternativă, doi foşti angajaţi Leap Motion, o companie specializată de dezvoltarea de senzori pentru sisteme de realitate virtuală, au dezvoltat o formă de amprentare a întregii palme care nu necesită contact fizic direct şi este „imposibil de păcălit”.

Numită PalmID, tehnologia funcţionează prin apropierea palmei de ecranul telefonului mobil şi necesită doar prezenţa unei camere frontale cu rezoluţie de minim 0.3MP, procesul de autentificare durând mai puţin de 100 milisecunde.

Potrivit dezvoltatorului Redrock Biometrics, sistemul PalmID este mai sigur decât autentificarea facială din simplul motiv că nu există prea multe poze în reţelele de socializare care să surprindă în detaliu interiorul palmelor. Comparat folosirii amprentei unui singur deget, sistemul PalmID procesează întreaga palmă ca pe o amprentă gigant, captând mai multe detalii care adaugă la securitatea oferită.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult