Pantofii inteligenţi de la Lenovo pot servi drept controller pentru jocuri

13.06.2016
Pantofii inteligenţi de la Lenovo pot servi drept controller pentru jocuri

Lenovo pare să caute inovaţia în toate formele ei, indiferent dacă este vorba despre telefoane modulare, tablete cu ecrane flexibile sau pantofi inteligenţi. În cadrul evenimentului Tech World, alături de noile smartphone-uri Moto Z şi noul Phab 2 Pro, compania a prezentat o pereche de pantofi sport inteligenţi care ar putea înlocui mai multe dispozitive de fitness, dar poate prelua şi rolul unui controller de jocuri.

Aceşti pantofi nu au un nume încă, fiind momentan în stadiu de prototip. Lenovo colaborează cu producătorul de pantofi sport Vibram şi adoptă platforma Intel Curie pentru a le oferi funcţiile inteligente. Pantofii pot măsura numărul de paşi, asemeni oricărui tracker de fitness de purtat la mână, însă faptul că senzorul este instalat în pantofi sugerează o acurateţe mai mare. În cazul în care acest produs va ajunge pe piaţă, Lenovo doreşte să le ofere utilizatorilor puţină libertate de personalizare, tocul incluzând o capsulă printată 3D unde se află electronica, aceasta putând fi modificată după bunul plac.

Una dintre funcţiile mai ciudate ale pantofilor este posibilitatea de a controla un joc video de pe mobil folosind senzorii integraţi. Exemplul oferit de Lenovo este un joc în care un personaj aleargă la infinit, iar utilizatorul păşeşte în realitate pentru a influenţa direcţia acestuia. Odată ce pantofii Lenovo vor ajunge în mâinile dezvoltatorilor software, cu siguranţă vom vedea concepte de jocuri mult mai atractive.

Nu este clar când vom putea cumpăra astfel de pantofi sport, însă faptul că Lenovo nu a oferit un nume sugerează că acest moment nu va veni foarte curând.

Citeşte şi Lenovo a anunţat flagship-urile Moto Z, Moto Z Force şi accesoriile MotoMods

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video