Paravelo – bicicleta zburătoare care te poate duce oriunde

10.07.2013
Paravelo - bicicleta zburătoare care te poate duce oriunde

Creaţie a unei companii londoneze numită XploreAir, Paravelo este o bicicletă convertibilă în maşină zburătoare, capabilă să treacă peste oraşe şi drumuri aglomerate zburând cu până la 40Km la oră.

Paravelo - bicicleta zburătoare care te poate duce oriunde

Dacă la sol, bicicleta ce pare să aibă ataşată o mini-remorcă în partea din spate atinge o viteză de 25Km la oră fără să ne obosim prea mult dând din pedale, în aer tot efortul este depus de propulsorul electric alimentat cu ajutorul unui acumulator integrat în pachetul de forma unui rucsac. Dimensionat pentru o autonomie de 3 ore, acesta ne permite să zburăm fără a fi deranjaţi de zgomotul specific motoarelor pe benzină. Aparent, timpul de 3 ore nu este neapărat o limită impusă de capacitatea acumulatorului, ci durata maximă recomandată pentru o călătorie confortabilă, în care să nu amorţim stând pe şeaua îngustă a bicicletei.

Echipată cu o aripă uşor de transportat în bagaje, similară celor folosite la parapante, bicicleta Paravelo poate decola şi ateriza pe orice drum liber de cabluri electrice, pomi şi alte obstacole, la o viteză ce nu ar trebui să pună prea mari probleme utilizatorilor începători.

Din păcate verdictul privind siguranţa maşinăriei de zbor se lasă încă aşteptat. Paravelo punctează totuşi cu un sistem de poziţionare GPS oferit ca dotare standard, respectiv ghidon cu semnalizatoare stroboscopice pentru creşterea vizibilităţii în timpul deplasărilor.

Potrivit inventatorilor Yannick Read şi John Fode, bicicleta Paravelo este uşor de folosit şi nu necesită posesia unui permis de zbor special . Pentru începerea producţiei de masă, proiectul demarat de XploreAir mai are nevoie de încă 50.000 lire sterline. Cei interesaţi pot finanţa proiectul comandând una dintre replicile ne-zburătoare în valoare de 5000 lire sterline, sau un loc pe lista de aşteptare pentru unul dintre exemplarele funcţionale plătind dublul acestei sume.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult