Parbrizul îngheţat ar putea fi ceva de domeniul trecutului în curând, datorită unui nou material [VIDEO]

14.03.2016

În curând, graţie unei noi tehnologii, am putea scăpa de unul dintre cele mai enervante lucruri pe care trebuie să le facem în dimineţile din anotimpul rece: înlăturarea stratului de gheaţă care se formează pe parbrizul maşinii.

Cercetători de la Universitatea din Michigan au creat un material special care poate fi aplicat dintr-un spray pe orice suprafaţă şi care împiedică formarea de gheaţă pe aceasta. Apa se va solidifica în continuare pe aceste suprafeţe, dar nu va adera la ele, fiind foarte uşor de înlăturat.

Substanţa transparentă este realizată pe bază de cauciuc sintetic şi poate fi folosită şi în frigidere, pentru a se evita depunerea de gheaţă.

O altă industrie care ar putea beneficia de pe urma substanţei este cea aeronautică, unde multe accidente s-au produs din cauza depunerilor de gheaţă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult