Philips face hainele mai high-tech, le pune LCD-uri

16.05.2007
Philips face hainele mai high-tech, le pune LCD-uri

Philips este recunoscut drept un producător care investeşte foarte mult în cercetare, iar rezultatele nu întârzie să apară. Unul din patentele deţinute de Philips se referă la hainele cu ecrane înglobate în materialul din care sunt făcute. Sună destul de high-tech şi pentru industria modei nu?Philips face hainele mai bune, le pune LCD-uri

Evident nu avem de-a face cu ecrane OLED sau LCD, ci cu un material electroconductor ce poate fi împărţit în arii controlabile separat. Aceste arii au două stări: oprite şi pornite. Peste stratul conductor sunt plasate fire scurte de ţesătură, care odată încărcate electrostatic sunt desprinse de suprafaţa de care sunt prinse, se aşează vertical şi astfel dezvăluie culoarea materialului de la bază. Cu cât materialul are o densitate mai mare a firelor, cu atât contrastul dintre starea on şi off este mai mare, informaţia afişată fiind mai vizibilă.

Philips face hainele mai bune, le pune LCD-uri

Materialul descoperit de Philips poate fi aplicat prin coasere, imprimare sau lipire şi poate fi aplicat pe materiale precum bumbac, polyester, spandex sau combinaţii ale acestora. Singura condiţie care trebuie îndeplinită este prezenţa stratului conductor. Conform declaraţiilor lui Philips, nu vom simţi diferenţe între aceste haine şi cele normale, din punct de vedere al confortului şi rigidităţii materialului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News