Portabilitate extremă: mouse-ul şi telefonul gonflabil

Portabilitate extremă: mouse-ul şi telefonul gonflabil

Exerciţiu de imaginaţie: spune-mi cum trebuie să fie construit un gadget (concret, un mouse) astfel încât spaţiul ocupat să tindă către zero, dar care totuşi să-şi îndeplinească scopul pentru care a fost conceput?

Nu ştiu la ce te gândeşti tu, însă câţiva designeri ageri au găsit soluţia, cel puţin teoretic. Este vorba de mouse-ul gonflabil (care se umflă). Da, exact ca un balon. Circuitul electronic se află pe o plăcuţă flexbilă de dimensiuni neglijabile. Cred că ideea se poate extinde şi către alte tipuri de gadget-uri, iar cel mai revoluţionar ar fi cu siguranţă telefonul mobil gonflabil.

Mouse gonflabil

Ca să duc conceptul la extrem, am să explic un pic şi principiul de funcţionare. Cu o baterie Li-Ion sau polimer nu ar mai fi ultraportabil aşa că vom dota telefonul-balon cu baterie Fuel Cell lichidă (vezi şi telefoanele NEC cu astfel de baterii). Restul componentelor vor fi dispuse întocmai ca în cazul mouse-ului – pe o plăcuţă minusculă. Telefonul va trona pe birou în stand-by (dezumflat), dar în momentul în care vei primi un apel sau mesaj se va activa şi se va umfla automat.

La vederea unui asemenea gadget, marii producători vor da cu căciula după câini şi se vor recunoaşte învinşi, vor realiza că toate funcţiile de ultimă oră îngramădite în dispozitive care de care mai ameninţătoare nu înseamnă nimic pentru un individ ce pune preţ pe portabilitatea extremă.

Mouse gonflabil

Mouse gonflabil

Urmărește Go4IT.ro pe Google News