Preparate din carne de pui crescută în laborator, servite în restaurante la prețul celor din carne „premium”

03.12.2020
Preparate din carne de pui crescută în laborator, servite în restaurante la prețul celor din carne „premium”
Foto: Eat Just

Punând bazele unei noi categorii de alimente, produsele din carne de pui crescută în laborator au fost aprobate pentru comercializare în restaurante.

Singapore este prima țară din lume care aprobă pentru consum și vânzare carne de pui crescută în laborator, la prețuri comparabile celei obținută prin metode convenționale.

Noul tip de carne furnizată de Eat Just Inc, un startup cu sediul în orașul american San Francisco, a fost aprobat de Agenția Alimentară din Singapore (SFA) ca ingredient pentru un produs numit chiken bites. În primă etapă, produsul va fi servit într-un singur restaurant din Singapore, urmând ca disponibilitatea să fie extinsă treptat.

carne de pui crescută în laborator
foto: Eat Just

Potrivit furnizorului Eat Just, carnea de cultură este produsă într-un dispozitiv numit bioreactor, produsul rezultat fiind o sursă bogată de proteine și minerale.

Deși a inaugurat deja centre de producție în Singapore și California de Nord, compania are aprobarea de a vinde carne doar în Singapore. Însă potrivit fondatorului Josh Tetrick, sunt purtate deja negocieri în vederea aprobării vânzării de carne cultivată (inclusiv carne de vită) în SUA și Europa de Vest.

Eat Just produce deja o gamă de produse non-animale, cum ar fi Just Egg, un înlocuitor pentru ou realizat din mazăre și maioneză vegană.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult