Profesor de la Cambridge: Oamenii fac tot mai puţin sex, iar de vină este Netflix

Oamenii fac din ce în ce mai puţin sex, iar de vină sunt seriale populare precum „Game of Thrones”, dar şi serviciile de streaming video precum Netflix, susţine un profesor de la Cambridge.
Oamenii fac din ce în ce mai puţin sex, iar de vină sunt seriale populare precum „Game of Thrones”, dar şi serviciile de streaming video precum Netflix, susţine un profesor de la Cambridge. 
 
David Spiegelhalter, statistician şi autor al cărţii „Sex By Numbers”, estimează că, „dacă acest ritm se menţine, până în 2030 oamenii nu vor mai face sex deloc”. 
 
Citeşte şi: Durex: Smartphone-ul este principalul element care afectează negativ viaţa sexuală a cuplurilor în vacanţe
 
Potrivit profesorului, cuplurile active din punct de evdere sexual cu vârste cuprinse între 16 şi 64 de ani făceau, în medie, sex de 5 ori pe lună în 1990. Frecvenţa a scăzut la patru contacte sexuale pe lună în 2000 şi la 3 în 2010. 
 
 
Cercetătorii susţin că oamenii devin dependenţi de seriale TV şi că urmăresc mai multe episoade într-o seară. Astfel, nu mai au timp să întreţină relaţii intime. Soluţia: să îţi convingi partenerul să petreceţi mai mult timp împreună, departe de ecranele de orice fel. 
 
Previziunea lui Spiegelhalter este sumbră, dar nu nu se compară cu cea făcută de un futurolog cunoscut. Acesta estimează că până în 2050 oamenii vor face mai mult sex cu roboţi şi alte dispozitive pentru sex decât cu alte persoane. „La început o mulţime de oameni vor fi rezervaţi când va veni vorba de sexul cu roboţi, dar, pe măsură ce se obişnuiesc cu ei, acest lucru se va schimba”, a declarat futurologul britanic Dr. Ian Pearson.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult