Raspberry Pi Pico W este un microcontroller cu WiFi pentru proiecte DIY care costă doar 6 dolari

01.07.2022
Raspberry Pi Pico W este un microcontroller cu WiFi pentru proiecte DIY care costă doar 6 dolari

Cea mai ieftină placă de dezvoltare pentru mediul Internet of Things, Raspberry Pi Pico, primește acum trei variante noi, echipate cu capabilități wireless. La doar 6 dolari americani, poți cumpăra noul Raspberry Pi Pico W, pe care poți să îl integrezi în diverse sisteme sau chiar dispozitive de sine stătătoare, cu capabilități de control de la distanță. Acesta nu este un computer întreg, așa cum sunt celelalte plăci Raspberry Pi mai tradiționale, ci mai degrabă un accesoriu prin care poți introduce funcții smart în multe cazuri de utilizare.

Raspberry Pi Pico W nu modifică foarte mult originalul

Raspberry Pi Pico W nu este foarte diferit față de modelul standard, lansat anul trecut. Acesta foloseste același microocontroller RP2040, construit pe arhitectura de 40nm de la TSMC, care integrează un nucleu Cortex-M0+ la 133 MHz și include doar 264kB memorie SRAM. Modelul original nu era însă conectat la niciun rel de rețea, putând controla diverse sisteme doar local, pe baza programării inițiale.

raspberry pi pico h

Noul Raspberry Pi Pico W include un modul wireless de 2,4 GHz cu capabilități de conectare la rețele 802.11n. Din punct de vedere al compatibilității, noul modul este identic în materie de design cu modelul anterior, deci poate fi integrat direct într-un sistem deja existent. Vor exista două versiuni diferite de Pico W, cel standard fără pini și „WH”, cu pini deja instalați. Acesta din urmă costă 7 dolari.

De asemenea, pentru cei care vor o versiune cu pini preinstalați al originalului Raspberry Pi Pico, fără Wi-Fi, apare și Pico H, la 5 dolari. Modelul original, lansat anul trecut, costa doar 4 dolari.

raspberry pi pico w size

Conceptul Raspberry Pi a stat la baza multor proiecte DIY în ultimii ani, iar noile modele Pico vor permite realizarea de proiecte integrate în carcase mai mici, iar prețul scăzut va reduce cu siguranță și costurile celor care vor să experimenteze cu astfel de hardware.

sursa: Raspberry Pi (oficial)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult