Robird este un şoim robot care va alunga păsările de pe aeroporturi [VIDEO]

13.04.2016

Universitatea din Twente va testa pentru prima dată pe un aeroport Robird, un şoim robot care are rolul de a alunga păsările din aeroporturi şi din facilităţile de procesare a gunoaielor.

Robird, dezvoltat de compania Clear Flight Solutions, la care Universitatea este acţionar, va fi lansat pe aeroportul Weeze din Germania. Şi aeroportul Schiphol a fost interesat de robot, dar din cauza legilor în vigoare în Olanda Robird nu poate fi, deocamdată, folosit acolo.

Aeroportul Weeze este perfect pentru teste, deoarece are un trafic aerian relativ redus, de 2,5 milioane de pasageri pe an. Prin Schiphol trec, prin comparaţie, 55 milioane de pasageri în fiecare an.

Robird este, de fapt, o dronă fără elice controlată de un pilot, care are forma unui şoim peregrin, un prădător redutabil. Deoarece se mişcă atât de natural, păsările fug atunci când robotul se apropie de ele.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult