Roboţi de companie

11.09.2007
Roboţi de companie
Dinozaurul, puiul şi papagalul

Pleo, singurul dinozaur supravieţuitor

Pleo este un dinozaur cât se poate de paşnic, căruia îi place să exploreze mediul înconjurător. Interesant este faptul că, de-alungul timpului, Pleo va dezvolta o personalitate unică, în funcţie de situaţiile pe care le întâmpina şi relaţia cu stăpânul. Sper totuşi că nu poate să devină carnivor, ar fi cam neplăcut.

PaPeRo, puiul de robot

Încă nu mi-am dat seama ce animal ar trebui să fie PaPeRo, însă un lucru e sigur: seamănă foarte bine cu aspiratorul meu. Cu excepţia faptului că nu se pricepe prea bine la curăţenie. În schimb este destul de convingător în încercarea sa de a interacţiona cât mai natural cu omul.

Squawkers McCaw, robotul cu pene

Ai crezut vreodată că un papagal ar putea avea ca meniu preferat biscuiţii de cauciuc? Robotul-papagal Squawkers McCaw are ca principală funcţie, ca orice papagal care se respectă, repetarea ca papagalul a cuvintelelor şi frazelor pe care le aude. Şi e chiar bun la asta.

Căţelul, motanul şi foca

Îţi plac pisicile sau câinii şi ai vrea să ai un animal de companie, dar nu ai timp să îl îngrijeşti? Sau ţi-e teamă că nu te va asculta si va trebui să alergi cu câinele pe stradă din pom în pom? Ia-ţi un robot de companie! Se mulţumeşte cu baterii şi nu trebuie să-l scoţi afară la 5 dimineaţa. Nici nu trebuie să fie un animal de companie convenţional. Poţi să-ţi alegi o focă, un dinozaur sau chiar un pui de robot. Rămâne la latitudinea ta.

Aibo, cel mai bun robot al omului

Căţelul Aibo este produs de Sony, sau mai bine spus a fost, pentru că, din păcate, Sony a decis să nu-l mai producă. Aşa că dacă îl vrei cu tot din-adinsul va trebui să găseşti pe cineva care are unul şi vrea să-l vândă.

iCat, motanul plug & play

Nu-mi place iCat din trei motive. Cel mai important este că nu-mi plac pisicile în general. Al doilea e faptul că oricum nu are nimic în comun cu o pisică în afară de cap. Şi în al treilea rând pentru că numele e „prea Apple”. Bine măcar că nu au botezat-o iCat Touch pentru că atunci era într-adevăr o problemă, indiferent de capacitatea de stocare.

Paro, foca subiectivă

Da, foca nu este în general un animal de companie, dar e drăguţă la circ când dresorul o şantajează cu peşti. Iar Paro e chiar specială. Acţiunile sale imită stări subiective de trei feluri: psihice (relaxare, motivare), fiziologice (reproducerea semnelor vitale) şi efecte sociale precum încercarea de impresionare a stăpânului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News