Roboţi militari care se hrănesc cu cadavre – viitorul sună “creepy”

15.07.2009
Roboţi militari care se hrănesc cu cadavre – viitorul sună “creepy”

Cred că toată lumea a auzit sau a văzut filmul Terminator, cel în care viitorul este dominat de roboţi dornici să omoare orice suflet de om prins în vizor. Ei bine, viitorul nu sună foarte bine deoarece o companie din Statele Unite colaborează cu Pentagonul în vederea realizării unor roboţi autonomi care, pe lângă combustibilii convenţionali, vor folosi bioenergie pentru a se alimenta.

Terminator s-ar putea să nu fie doar o poveste SF

Aruncaţi pe un câmp de luptă, roboţii vor devora de la ierburi şi lemne uscate până la cadavre, lăsând în urma lor curăţenie lună. Cine va vizita zona va crede că urmează să se construiască un nou stadion de fotbal pentru sezonul NFL 2009 – 2010.

EATR Bots

Primele prototipuri de roboţi “sanitari” se limitează strict la a se hrăni pentru „a trăi”, dar modelele mai mari şi mai evoluate vor îndeplini şi alte roluri: maşină de transport pentru soldaţi, ambulanţă sau, de ce nu, o blindată ofensivă.

Americanii au denumit proiectul EATR (Energetically Autonomous Tactical Robot) şi l-au pus la dispoziţia publicului pe Internet, într-un material destul de amplu. Data la care aceşti roboţi vor fi puşi la treabă este desigur ţinută în secret.

După acest model, şi românii ar putea realiza ceva similar – roboţi care să se alimenteze cu pet-uri, mucuri de ţigară, resturi de mâncare, hârtii şi excremente. Litoralul are mare nevoie de ei!

Urmărește Go4IT.ro pe Google News