Robotul călugăr budist îţi poate explica ce este iubirea

28.04.2016
Robotul călugăr budist îţi poate explica ce este iubirea
Călugării budişti de la templul Longquan  de lângă capitala chineză Beijing ţin pasul cu tehnologia şi au achiziţionat un robot capabil să propăvăduiască înţelepciunea. Numele acestuia este Xian’er. 
 
Robotul are în faţă une cran tactil care arată ca o tabletă. Prin intermediul acestuia, vizitatorii îl pot întreba pe Xian’er care este sensul vieţii sau de ce nu sunt fericiţi. În funcţie de cunoştinţele pe care le are, robotul va răspunde. 
 
Citeşte şi: Anbot, robotul-poliţist, a fost lansat în China
 
Cine îl întreabă pe robot „De ce nu sunt fericit?” primeşte următorul răspuns, destul de direct: „Dacă nu eşti fericit, ce poate face oricine altcineva pentru tine?”. 
 
 
Întrebat „Ce este iubirea?”, Xian’er răspunde: „Dragostea reprezintă propriile tale obsesii nesatisfăcute, ciocnirea dintre necazurile altora şi ale tale”. Cam profund răspunsul. 
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult