Samsung a dezvăluit un nou tip de ecran AMOLED elastic, care poate fi modelat în aproape orice formă

26.05.2017
Samsung a dezvăluit un nou tip de ecran AMOLED elastic, care poate fi modelat în aproape orice formă

Cu o diagonală de 9.1”, primul ecran AMOLED elastic ar putea deschide calea pentru o nouă generaţie de gadgeturi mobile cu design neconvenţional, având ecranul curbat peste oricare dintre laturi şi întins peste protuberanţele carcasei.

Ecranul construit folosind tehnologie LTPS include interfaţă touch cu suport complet pentru comenzi multi-touch. Prototipul demonstrat încape într-o carcasă de aproximativ 10 mm grosime, însă versiunile adaptate pentru uz comercial ar putea fi mai compacte decât atât. Cert este că noul ecran OLED poate fi adaptat în forme convexe şi concave, sau chiar folosit în aplicaţii care nu prevăd folosirea unei carcase rigide.

Momentan, nu există indicii privind lansarea unor dispozitive care să folosească noul ecran AMOLED cu proprietăţi elastice mai devreme de anul viitor, în cel mai fericit caz.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult