Şapca SolSol poate încărca smartphone-ul cu ajutorul panourilor solare

14.03.2017
Şapca SolSol poate încărca smartphone-ul cu ajutorul panourilor solare

Dispozitivele mobile devin din ce în ce mai eficiente în privinţa consumului de energie, însă chiar şi cu baterii portabile şi smartphone-uri care pot ţine până la două sau trei zile la o singură încărcare, tot există momente în care ne putem trezi fără baterie. SolSol doreşte să rezolve această problemă într-un mod… nu foarte elegant, dar cu posibilitatea de a fi practic. Compania a integrat panouri fotovoltaice pe cozoroc şi un cablu care coboară pentru a fi conectat la un dispozitiv pentru încărcare.

Şapca pare să fie de dimensiuni normale, iar în afara panourilor solare de pe cozoroc şi cablul care coboară pe prin spate, nu iese foarte mult în evidenţă. Desigur, în public, un cablu care coboară din şapcă nu este tocmai ceva ce vezi în fiecare zi, însă este un preţ mic pe care trebuie să îl plăteşti pentru a putea încărca un smartphone oriunde şi oricând este soarele pe cer. Desigur, nu totul este atât de simplu.

SolSol vinde deja şapca la preţul de 56 de dolari, însă acest model pare să fie mai degrabă dovada că tehnologia funcţionează, decât un produs 100% viabil pentru majoritatea utilizatorilor. Momentan, panourile pot oferi doar 200 mAh pe oră pentru un smartphone, care poate fi de ajuns pentru a te scăpa dintr-o situaţie critică, dar nu destul pentru a putea fi folosit pentru încărcarea telefonului completă. De asemenea, cozorocul şepcii este considerabil mai greu decât în cazul unuia normal, deci se pierd şi câteva puncte la capitolul confort.

Compania americană SolSol pregăteşte şi noi modele de şepci cu panouri fotovoltaice, cu diferite design-uri şi promite că lucrează la îmbunătăţirea tehnologiei de încărcare pentru a mări capacitatea de încărcare. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult