SpeechAir: un reportofon cu Android de la Philips

26.04.2016

Smartphone-urile au avut dintotdeauna funcţii de înregistrare de voce, însă rezultatele nu au fost niciodată extraordinare. Motivul este utilizarea unor microfoane de dimensiuni mici, care sunt limitate din punct de vedere al sensibilităţii la sunet, scopul lor fiind să ofere o experienţă bună în convorbiri telefonice, distanţa de la microfon la gură fiind mult mai mică. În cazul în care aveţi nevoie de un reportofon care să ofere şi funcţii smart, Philips a lansat modelul SpeechAir, echipat cu Android, care la prima vedere pare să fie un smartphone obişnuit.

Din păcate, cei care doresc să înlocuiască telefonul cu acest dispozitiv, nu vor putea. Acesta nu vine şi cu modul pentru conexiune de reţea, însă vine în rest cu tot ce ne-am aştepta să găsim pe un smartphone cu Android. Acesta este echipat cu un microfon care poate capta vocea la 360 de grade şi un buton mare dedicat înregistrărilor, care porneşte şi opreşte „dictarea” fără a fi necesară navigarea printre aplicaţii. Butonul de tip slider poate fi folosit şi în redarea înregistrărilor, acesta oferind funcţii de derulare şi repede-înainte.

Alături de funcţia sa de reportofon, SpeechAir pare să fie un dispozitiv cu Android obişnuit. Acesta vine cu un procesor dual-core Cortex-A9 la 1,6 GHz, 1 GB memorie RAM, 16 GB spaţiu de stocare, display de 4” protejat cu Gorilla Glass (rezoluţie de 800 x 480 pixeli) şi cameră foto de 5 megapixeli. Toate acestea descriu un smartphone entry-level, sau un flagship de prin 2010… La 264 de grame, este destul de clar că acumulatorul de 2.700 mAh şi microfoanele cântăresc destul de greu, alături de rama metalică care înconjoară dispozitivul.

Cei care au nevoie de monitorizare în timpul înregistrărilor pot ataşa o pereche de căşti cu jack de 3,5 mm, iar cei care au nevoie de ataşarea unui microfon secundar sau a unuia mai performant, au un port dedicat de 3,5 mm. Înregistrările pot fi transmise prin Bluetooth sau WiFi pe alte dispozitive. Nu este clar dacă SpeechAir va avea un succes în zilele noastre, probabil că posibilii cumpărători fiind mai degrabă interesaţi de un smartphone complet, care să ofere acces la aceste funcţii decât de un dispozitiv secundar cu Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult