Speriați de coronavirus, oamenii se lasă de fumat în număr mare

17.07.2020
Speriați de coronavirus, oamenii se lasă de fumat în număr mare
Foto: Profimedia Images

De teama coronavirusului, mai mult de un milion de oameni din Marea Britanie au renunțat la fumat de la începutul pandemiei, potrivit unui sondaj realizat de organizația Action on Smoking and Health (Ash).

Dintre cei care au renunțat în ultimele luni, 41% au declarat că principalul motiv l-a reprezentat teama de COVID-19, transmite BBC News.

Mai mult, un sondaj realizat de University College London (UCL) arată că mai mulți oameni au renunțat la fumat în prima jumătate a lui 2020 decât în orice an întreg din 2007 și până astăzi.

„Peste un milion de oameni e posibil să fi reușit să înceteze să mai fumeze de când COVID-19 a lovit Marea Britanie, dar multe alte milioane au continuat să fumeze”, a declarat Deborah Arnott, director al Ash.

În 2018, în Marea Britanie existau 7 milioane de fumători. Numărul nu este foarte mare, dacă îl raportăm la populația de 66,65 milioane de persoane a statului.

Mai mulți fumători în țările sărace sau aflate în curs de dezvoltare

Statele sărace sau aflate în curs de dezvoltare au un număr mai mare de fumători. De exemplu, în China peste jumătate dintre bărbații adulți fumează, numărul total al fumătorilor fiind de peste 300 de milioane.

în România, 5,63 milioane de cetățeni cu vârste mai mari de 15 ani fumau în 2018.

Fumatul duce în general la scăderea imunităţii, iar cercetătorii cred că un motiv pentru care mai mulți bărbați mor din cauza COVID-19 este acesta.

Rata deceselor a fost mult mai mare în rândul bărbaţilor şi în timpul epidemiilor SARS (2002-2003) şi MERS (2012).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult