Stonehenge, construit cu ajutorul unor coşuri de nuiele uriaşe?

Stonehenge, construit cu ajutorul unor coşuri de nuiele uriaşe?

Cercetătorii s-au întrebat mereu cum au reuşit constructorii ansamblului Stonehenge să transporte uriaşele blocuri de piatră acolo de la o distanţă destul de mare.

 

Inginerul Garry Lavin, un fost prezentator BBC, vine cu o teorie: aceştia au folosit coşuri de nuiele uriaşe în care au băgat blocurile de piatră. Le-au transportat apoi prin rostogolire la locul de construcţie.

Lavin şi-a testat teoria. Împreună cu echipa sa a reuşit să transporte în acest fel un bloc de piatră cu greutatea de o tonă. „Cred că am elucidat unul dintre cele mai mari mistere ale omenirii”, a declarat el. 

 

 

Ansamblul Stonehenge este format din patru cercuri concentrice construite din pietre. Cercul exterior (cercul Sarsen), de 33 m în diametru, este construit din 30 de blocuri imense de piatră. Astăzi doar 17 dintre aceste blocuri mai sunt în picioare.

 

Cercetările au arătat că că Stonehenge a fost construit în anul 2950 î.e.n., dar nu se ştie exact de către cine. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult