Tatuaje OLED, testate cu succes de cercetători europeni

06.03.2021
Tatuaje OLED, testate cu succes de cercetători europeni

Opțiunea pentru tatuaje OLED ar putea apărea în catalogul saloanelor de tatuaje ca o formă nepermanentă de auto-exprimare.

Subțiri, flexibile și cu înveliș din plastic autoadeziv, ecranele OLED au fost testate de cercetători europeni ca o soluție pentru tatuaje temporare. Oficial, planul este de a folosi tatuajele OLED ca o modalitate de alertare ușor vizibilă, la apariția anumitor probleme de sănătate. Spre exemplu, creșterea sau scăderea periculoasă a glicemiei în cazul diabeticilor.

Tatuaje OLED

Cercetătorii de la University College London din Marea Britanie și Institutul italian de tehnologie detaliază modul în care tehnologia OLED poate fi adaptată la forma unor tatuaje temporare, aplicabile direct pe piele. Partea electronică este realizată dintr-un strat extrem de subțire de polimer electroluminiscent, care strălucește atunci când se aplică un curent electric. Circuitele aplicate direct pe piele măsoară aproximativ 2,3 micrometri grosime, fiind comparabile desenelor făcute cu pixul. Stratul de polimer este fixat între o pereche de electrozi și un strat izolator, aplicat pe hârtia de tatuaj temporar folosind un proces de imprimare puțin costisitor.

Tatuajele OLED pot fi aplicate cu ușurință pe piele folosind același proces de transfer umed folosit și cu tatuajele temporare pentru copii. Desenul poate fi îndepărtat prin spălare atunci când nu mai este necesar sau dorit.

În versiunea actuală, tatuajele OLED strălucesc pur și simplu verde, dar în cele din urmă ar putea îmbunătățite pentru a reda orice culoare din spectrul RGB.

Tatuaje OLED

Atunci când sunt combinate cu alte tehnologii inteligente, tatuajele OLED ar putea începe să clipească atunci când un sportiv trebuie să se rehidrateze sau să-și schimbe culoarea atunci când este aplicat alimentelor perisabile, avertizând cu privire la depășirea datei de expirare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult