Tehnologia VR a ajuns şi în blocul operator. Cum arată prima intervenţie chirurgicală filmată în VR

Autor: Aurelian Mihai 15.04.2016
Tehnologia VR a ajuns şi în blocul operator. Cum arată prima intervenţie chirurgicală filmată în VR

De acum, studenţii la medicină au la dispoziţie o nouă modalitate pentru a învăţa despre procedurile chirurgicale pe care le vor realiza mai târziu, din poziţia de medic chirurg.

Desigur, nu fiecare dintre noi este doctor şi cu atât mai puţini au rezistenţa psihică necesară pentru a urmări de aproape desfăşurarea unei operaţii chirurgicale, aşa că vizionarea clipului de mai jos poate că ar trebui evitată.

Pentru cei care nu au dat click pe butonul Play, clipul VR ce poate fi urmărit din perspectivă la 360° trăgând de imagine cu ajutorul cursorului, sau cu degetul pe suprafaţa touch, surprinde intervenţia unui chirurg londonez pe nume Shafi Ahmed, vizând extirparea unei tumori canceroase la nivelul stomacului.

Adresat studenţilor dornici să capete experienţă în ce priveşte desfăşurarea procedurilor chirurgicale, clipul VR filmat cu mai multe camere video simultan este cel mai bine vizionat folosind un headset compatibil, ca Samsung Gear VR, Oculus Rift, sau Google Cardboard.

Cei interesaţi pot lua şi mai multe lecţii VR de chirurgie instalând aplicaţia Medical Realities, sau vizitând site-ul cu acelaşi nume.

Citeste si despre PompAdapter, dispozitivul care promite să reducă la jumătate timpul de încărcare a bateriei telefonului mobil

Tags: