Telefoane, tablete şi căşti VR folosite într-o prezentare de modă bizară

Autori: Aurelian Mihai, Cătălin Niţu 27.07.2018
Telefoane, tablete şi căşti VR folosite într-o prezentare de modă bizară

Lumea modei poate părea ciudată pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu ea, însă prezentarea colecţiei toamnă-iarnă a casei Maison Margiela probabil că pare ciudată chiar şi pentru cei implicaţi în această lume. Pe lângă haine ciudate, parcă extrase din filme SF din anii ’80, diverse dispozitive mobile au fost folosite pe post de accesorii, şi nu este vorba despre brăţări de fitness sau ceasuri inteligente.

Una dintre ţinute a fost prezentată alături de un smartphone. Este vorba despre un iPhone obişnuit, ataşat însă la călcâiul modelului folosind un sistem de prindere obişnuit. Din felul în care defila modelul pe podium, acest accesoriu nu pare să fie foarte confortabil, iar utilitatea acestui accesoriu pare să fie greu de intuit. Totuşi, acesta nu este cel mai ciudat accesoriu folosit în prezentare.

O cască de realitate virtuală Oculus Rift vopsită în culoarea turcoaz a fost pusă pe capul unui alt model, care se pare că a defilat fără probleme, în ciuda faptului că această cască este închisă. Din fericire, nu s-a accidentat, probabil repetând defilarea cu ochii închişi de multe ori înaintea prezentării de modă.

Alte ţinute aveau ataşate tablete care afişau diverse imagini spre spate, utilitatea lor fiind de asemenea greu de înţeles. De fapt, scopul acestor prezentări de modă este mai puţin pentru a prezneta haine şi mai mult pentru a prezenta o anumită viziune artistică. Este greu de crezut că ar exista prea mulţi oameni care s-ar îmbrăca astfel pe stradă. Puteţi urmări întreaga prezentare în clipul de mai sus.