Toate apelurile telefonice, monitorizate de Guvern

Toate apelurile telefonice, monitorizate de Guvern

Intimitatea convorbirilor telefonice tinde să devină subiect tabu în Statele Unite, după ce Agenţia Naţională de Securitate (NSA) a extins activităţile de monitorizare asupra tuturor apelurilor telefonice desfăşurate pe teritoriul ţării, în răspuns faţă de noile ameninţări teroriste şi atentatele de la Boston.

Potrivit unui raport încă incomplet aparţinând televiziunii NBC, toţi marii operatori de telefonie din Statele Unite colaborează activ cu agenţiile guvernamentale pentru înlesnirea activităţilor de supraveghere. Chiar dacă setul exact de informaţii colectate nu este complet cunoscut, potrivit investigaţiilor întreprinse asupra operatorului Verizon activităţile de monitorizare sunt desfăşurate de cel puţin 7 ani, vizând catalogarea fiecărui apel în funcţie de data şi durata conversaţiei, identitatea participanţilor la discuţie, respectiv locaţia unde se aflau aceştia la momentul desfăşurării convorbirii.

Toate apelurile telefonice, monitorizate de Guvern

Contactaţi pentru aflarea mai multor informaţii, reprezentanţii reţelelor AT&T, Sprint şi T-Mobile au refuzat orice comentarii, dar fără să nege în mod explicit implicarea în activităţi de monitorizare.

Potrivit unor dezvăluiri făcute de publicaţia Wall Street Journal, agenţiei NSA îi mai sunt furnizate informaţii privind toate cumpărăturile făcute cu card-uri de credit, respectiv statistici din partea furnizorilor ISP privind activităţile desfăşurate de utilizatori pe internet.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult