TOP 5: Invenţii din 2016 care salvează vieţi

TOP 5: Invenţii din 2016 care salvează vieţi

De la lasoul instalat pe maşinile de poliţie pentru a bloca roata răufăcătorului, airbag-ul pentru biciclişti la plasturele anti-ţânţari Kite fac parte din topul publicat de viralthread.com.

1. Lasoul instalat pe maşinile de poliţie pentru a bloca roata răufăcătorului – Este vorba de un dispozitiv inspirat din filmele cu cowboy, însă adaptat zilelor noastre. Lasoul se instalează pe maşinile de poliţie cu scopul de a opri maşinile răufăcătorilor; este practic, un ham mobil care previne cursele nebune de maşini. Acesta este format din curele rezistente instalate pe bara de protecţie a maşinii de poliţie, care se extind pe roata din spate a maşinii vizate, efectuând o oprire controlată.

2. Airbag-ul pentru biciclişti – Acest dispozitiv poate salva viaţa bicicliştilor, în cazul unor accidente. Hovding este primul airbag din lume pentru ciclişti şi conţine senzori care depistează mişcarea şi reacţionează în cazul unui accident. Gulerul se umflă cu aer într-o zecime de secundă protejând capul şi gâtul biciclistului.

3. Lifestraw – Este un filtru de apă portabil. Acesta filtrează apa pe măsură ce aceasta este băută, ceea ce înseamnă că purifică cele mai murdare surse de apă. Acest produs ar putea fi cheia de rezolvare a lipsei de apă la nivel mondial. Dispozitivul omoară 99,9% din bacterii şi poate filtra până la 1000 de litri de apă.

4. Parapetul rotativ anti-accident – Această invenţie ar putea preveni accidentele auto fatale. Parapetul rotativ este proiectat pentru a crea drumuri mai sigure. Transformând energia de impact în energie rotativă, acest parapet poate devia un autoturism sau chiar un camion înapoi pe drum. Acesta reduce şi viteza vehiculului până la punctul zero şi îl îndepărtează de parapet. De asemenea, acesta are semnalizare nocturnă.

5. Plasturele anti-ţânţari Kite – Este cel mai eficient repelent anti-ţânţari. Substanţa cu care este impregnat acest plasture vizează receptorii senzoriali ai ţânţarilor, dezorientându-i şi oprindu-i să mai muşte oamenii. La fiecare 30 de secunde, un copil moare de malarie, o boală transmisă prin înţepătura ţânţarilor.
 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video