Topul celor mai tari gadgeturi ale anului

10.12.2008
Topul celor mai tari gadgeturi ale anului
George Olteanu

Samsung Omnia

Nu am primit la teste iPhone 3G, în schimb am avut parte de un telefon chiar mai performant decât gadgetul Apple – Samsung Omnia. Deşi interfaţa nu se ridică la nivelul spectaculos al celei de pe iPhone, coreenii au reuşit să personalizeze Samsung OmniaOmnia cu o bară de widegeturi foarte atractivă şi totodată utilă. Ea îţi oferă accesul rapid la diverse facilităţi printr-un simplu drag & drop cu degetul. Cei care nu sunt interesaţi de acest aspect pot opta pentru clasica interfaţă Windows Mobile.

Mi-a plăcut Samsung Omnia pentru că se numără printre puţine dispozitive inteligente stilate, alături de HTC Touch Diamond şi mai sus menţionatul telefon Apple. L-am numit gadget all-in-one pentru că din punct de vedere hardware are de toate: sistem de operare, touchscreen, HSDPA, Wi-Fi, radio FM, cameră foto de 5 MP, GPS, memorie internă din belşug (8 GB sau 16 GB) plus slot microSD. Ce-i drept nu dispune de tastatură QWERTY fizică, însă pentru mine contează mai puţin deoarece nu sunt genul de persoană care stă să-şi scrie memoriile pe telefon. Dacă am nevoie să trimit un mail, acesta este scurt şi la obiect, iar tastatura virtuală nu mă deranjează absolut deloc atâta vreme cât ecranul are dimensiuni generoase. Samsung Omnia ne încântă cu un display de 3.2 inch, ceea ce este mai mult decât satisfăcător.

Un alt lucru demn de luat în seamă este viteza de procesare foarte bună. Samsung Omnia răspunde rapid la comenzi şi nu se împotmoleşte când deschizi mai multe aplicaţii. Mulţumiri procesorului tactat la 624 Mhz şi celor 128 MB de RAM care îşi fac bine meseria.

Sony Ericsson C905

După XPERIA, Sony Ericsson C905 a fost al doilea dispozitiv cu care compania japonezo-suedeză a încercat să dea lovitura. Nu ştiu cât de bine s-a vândut până acum, însă pe mine a reuşit să mă impresioneze. Construcţia solidă (în ciuda faptului că este un slider), camera foto de 8 MP cu bliţ Xenon, conectivitatea 3G şi Wi-Fi (în general, doar smartphone-urile au Wi-Fi) şi receptorul GPS integrat sunt principalele sale atuuri.

Pentru un telefon, C905 face poze mai mult decât decente. Cei care caută un telefon care să poate fi folosit şi pe post de companion foto nu greşesc dacă aleg C905. Este drept că în testele cu telefoane de 8 MP, Samsung INNOV8 şi LG Renoir au ieşit per ansamblu mai bine decât SE C905, însă şi acesta a avut capitole la care a ieşit în faţă – unul dintre ele unde C905 a câştigat detaşat a fost fotografierea cu bliţul pe timp de noapte.

Sony Ericsson C905

Asus Eee PC S101

Asus Eee PC S101 este o bijuterie de laptop, la propriu. Micuţ şi preţios (datorită cristalelor Swarovski), cu o configuraţie care face faţă la o paletă largă de aplicaţii – inclusiv filme High-Definition, netbook-ul taiwanez m-a fermecat definitiv şi nu datorită domnişoarei care l-a prezentat ci mulţumită îmbinării excepţionale dintre design şi tehnologie. Păcat că deocamdată nu se găseşte în magazine, iar când va ajunge în vitrine suma trecută în dreptul lui ne va pune pe gânduri. Se estimează un preţ de aproximativ 3000 RON. Eu sper ca această estimare să fie eronată şi netbook-ul să coste mai puţin.

Asus Eee PC S101

iRobot Roomba

Îmi place curăţenia, iubesc ordinea şi sunt alergic la praf, păr de pisică sau pene de papagal. Ca să câştig timp, curăţenia o las în sarcina altcuiva, dar nu întotdeauna respectiva persoană va fi de acord cu dorinţa mea de răsfăţat. Pentru ca toată lumea să fie fericită, s-au inventat roboţii care se ocupă de salubrizarea casei, iar eu am avut plăcerea să-l cunosc pe iRobot Roomba – un R2-D2 de casă. Inteligent, ştie să ocolească obstacolele, nu cade în gol, are un algoritm de acoperire totală a camerelor, iar când bateria este pe terminate se întoarce singur la staţia (dock-ul) de încărcare. Sigur că pe sus tot tu va trebui să dai cu cârpa, deocamdată nu a apărut şi versiunea zburătoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News