Tu, robotul

30.10.2007
Tu, robotul

Foarte curand vei descoperi pe pielea ta ca poti fi in doua locuri deodata cu ajutorul unui robot de casa. iRobot, compania americana care a creat si aspiratorul autonom Roomba, a venit de data asta cu o alta idee si mai zglobie.

ConnectR Virtual Visiting Robot seamana ca design cu predecesorul sau, dar nu se baga la munca de jos, ci asigura comunicarea la distanta dintre tine si familie.

 

Se conecteaza wireless la un hotspot Wi-Fi din casa si astfel poate fi telecomandat de la orice computer din lumea asta prin Internet.

Robotul are un webcam, microfoane si difuzoare incorporate ca sa vezi, auzi si vorbesti cu cei din jurul robotului. Se plimba prin casa, datorita unor rotile, la comanda ta, via internet.

Cand bateriile sunt pe terminate, ConnectR se duce singur la un incarcator special. Ideea e geniala pentru oamenii de afaceri care isi petrec majoritatea timpului departe de casa, dar nu e tocmai solutia ideala daca nu vrei ca pustiul tau sa spuna tati sau mami unei „cutii de conserve" pe roti. Robotul va putea fi cumparat de la americani la inceputul anului viitor.

Pret: 500 USD (estimativ)

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News