Uitaţi de Face ID şi senzorul de amprentă. Inima ar putea fi următoarea metodă biometrică de autentificare

27.09.2017
Uitaţi de Face ID şi senzorul de amprentă. Inima ar putea fi următoarea metodă biometrică de autentificare
Soluţiile biometrice de securitate au căpătat o popularitate foarte mare după ce au fost introduse pe smartphone-uri. Deşi recunoaşterea facială pare tehnologia viitorului apropiat, cercetătorii au venit cu încă o propunere: autentificarea cu ajutorul inimii. Da, aţi citit bine.   
 
O echipă de cercetători de la Universitatea din Buffalo a pus la punct o nouă metodă biometrică de autentificare, care se bazează pe dimensiunile inimii unei persoane pentru a o identifica. Sistemul foloseşte un radar Doppler, care scanează permanent dimensiunile inimii utilizatorului. Tehnologia poate debloca automat un computer atunci când utilizatorul se apropie de el. Deocamdată componentele necesare sunt prea mari pentru a fi folosite în smartphone-uri. 

Potrivit cercetătorilor, distanţa maximă de la care sistemul poate recunoaşte o inimă este de 30 de metri. 

 
Acest tip de radar a fost folosit şi de cătrei cei care au dezvoltat Welbi, un dispozitiv de birou care poate măsura semnele vitale ale tuturor persoanelor dintr-o cameră. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult