Ultimul album al lui David Bowie va fi adaptat într-un serial pentru reţeaua Instagram

26.02.2016
Ultimul album al lui David Bowie va fi adaptat într-un serial pentru reţeaua Instagram

„Blackstar”, ultimul album al regretatului muzician britanic David Bowie, decedat în ianuarie, va fi transformat în miniserialul „Unbound” de pe reţeaua Instagram, într-o interpretare vizuală elaborată de echipa de creaţie a InstaMiniSeries, cu acordul artistului, informează contactmusic.com, citat de Mediafax.

Ultimul album al regretatului muzician britanic David Bowie „Blackstar” va fi transformat într-un miniserial pe reţeaua Instagram. Miniserialul numit „Unbound” va începe către finalul săptămânii acesteia. Creat de canalul reţelei Instagram „InstaMiniSeries”, acesta va fi format din 16 episoade, primul fiind lansat în noaptea de 25 februarie. Noile episoade vor fi difuzate apoi luni, marţi, joi şi vineri.
Într-un comuncat de presă de pe site-ul oficial al lui David Bowie, reprezentanţii InstaMiniSeries au declarat că artistul le-a facilitat accesul la albumul său înainte de lansarea lui oficială.

„Cu moştenirea sa durabilă şi pionieratul în utilizarea tehnologiei şi a mass-mediei în curs de dezvoltare, Bowie a văzut în InstaMiniSeries o platformă nouă şi captivantă pentru a explora interpretarea şi povestea din muzica sa”, se arată în comunicatul de presă.

Astfel, artistul britanic a început colaborarea cu echipa de creaţie a InstaMiniSeries, formată din Carolynn Cecilia şi Nikki Borges, în toamna anului trecut şi le-a oferit acces în avans la muzica şi imaginile albumului „Blackstar”, permiţându-le acestora să interpreteze vizual melodiile, cu niciun fel de limite sau condiţii puse din partea artistului.

Proiectul a fost finalizat în decembrie şi le promite fanilor să-i ducă într-o „călătorie de imagini sugestive inspirate de stările de spirit produse de arta, muzica şi versurile albumului”. Astfel, mini-serialul va oferi „o interpretare vizuală a albumului, spre deosebire de o naraţiune lineară”.

„În lumina ultimelor evenimente, proiectul a ajuns la o nouă însemnătate pentru noi toţi – distribuţia, dar şi membrii echipei”, a declarat Lawrence Peryer, producătorul „Unbound”. „Suntem extrem de fericiţi să le prezentăm fanilor lui David un nou proiect creativ într-un moment în care este nevoie de o centrare pe muzica şi pe arta sa”.

Bowie a lansat Blackstar pe 10 ianuarie, când a împlinit 69 de ani, cu doar două zile înainte de a muri. Albumul a ajuns pe primul loc în clasementele muzicale mondiale, propulsându-l pe artistul britanic în topul american al clasamentului Billboard. Trailerul „Unbound” poate fi vizionat pe www.instagram.com/instaminiseries, pagina de Instagram a canalului InstaMiniSeries.

David Bowie a fost cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a câştigat numeroase premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii şi cunoscut pentru reinventarea periodică a stilului său, Bowie este considerat un influent inovator în muzică.

David Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură. El a fost, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără „Space Oddity” (1969), „The Man Who Sold the World” (1970), „Ziggy Stardust” (1972), „Aladdin Sane” (1973), „Station to Station” (1976), „Let’s Dance” (1983), „The Buddha of Suburbia” (1993) şi „Earthling” (1997). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 150 de milioane de copii pe plan mondial.

Cel mai recent material discografic, al 28-lea din carieră, intitulat „Blackstar”, a fost lansat pe 8 ianuarie, ziua în care artistul a împlinit vârsta de 69 de ani. Muzicianul britanic David Bowie a murit după o luptă de 18 luni cu cancerul.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult