Umbrelele Blunt pot fi găsite cu ajutorul unui smartphone

16.10.2014
Umbrelele Blunt pot fi găsite cu ajutorul unui smartphone

Compania americană Blunt, specializată în realizarea de umbrele, a anunţat un parteneriat cu Tile, pentru a realiza o umbrelă mai greu de pierdut. Este vorba despre integrarea unui dispozitiv Tile de mici dimensiuni în construcţia umbrelei, care poate fi găsit cu uşurinţă prin intermediul unei aplicaţii de iOS.

Atunci când micul Tile din interiorul umbrelei detectează smartphone-ul de care este „legat”, acesta emite un sunet pentru a putea fi găsit mai uşor. Pentru cei care au uitat unde au lăsat umbrela şi nici nu ştiu de unde să înceapă căutarea, aplicaţia înregistrează automat pe hartă ultimul loc în care a detectat dispozitivul Tile.

Umbrelele vin în două modele, Metro X_S + Tile şi Classic + Tile, diferenţa dintre aceste fiind dimensiunea. Momentan umbrelele de la Blunt au fost anunţate pentru piaţa americană, la preţuri de 69, respectiv 99 de dolari. Având în vedere că separat, un Tile costă 20 de dolari, aceste umbrele şi-ar putea justifica preţul având în vedere ce oferă.

Dispozitivele Tile pot fi cumpărate şi separat de pe site-ul oficial al companiei şi pot ajuta clienţii să îşi securizeze cheile sau genţile. Cei care cumpără mai multe bucăţi vor primi şi discount-uri, iar transportul până în România costă doar 14 dolari.

Curios este faptul că un Tile este garantat pentru funcţionare doar un an de zile, întrucât după acest timp bateria din interior se consumă şi nu poate fi schimbată. Deşi Tile oferă un program de schimb pentru dispozitivele cumpărate direct, nu a fost menţionată o iniţiativă asemănătoare pentru cele incluse în umbrele Blunt.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult