Un bărbat a format o micro-republică în Europa, iar 160.000 de persoane au cerut cetăţenie pe internet

25.03.2016
Un bărbat a format o micro-republică în Europa, iar 160.000 de persoane au cerut cetăţenie pe internet

Un bărbat a găsit un teren din Europa despre care susţine că nu aparţine niciunei ţări şi a fondat acolo Republica Liberland. Vit Jedlicka, de origine cehă, s-a autoproclamat preşedintele ţării cu o suprafaţă de 7 km pătraţi situată lângă Dunere, între Croaţia şi Serbia.

Teritoriul este, de fapt, disputat de guvernele celor două ţări, dar niciuna dintre state nu îl deţine aşa că era un „no man’s land”.

Liberland are propriul site, un drapel şi o stemă. Limbile oficiale sunt ceha şi engleza. 

Republica este deja foarte populară pe internet, după ce Jedlicka a lansat o campanie pentru a găsi 5.000 de cetăţeni. Până acum, peste 160.000 de persoane au depus cereri, pe site-ul Liberland, pentru cetăţenie.

Deţi tânără, Republica Liberland are deja probleme. Teritoriul său este revendicat de o altă nouă naţiune, numită Paraduin. Rămâne de văzut şi ce vor face Croaţia şi Serbia în legătură cu acest teritoriu. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult