Un bărbat a jefuit un magazin cu un pistol Nintendo pentru Duck Hunt

03.06.2023
Un bărbat a jefuit un magazin cu un pistol Nintendo pentru Duck Hunt

Un bărbat din statul Carolina de Sud din SUA a jefuit un magazin folosind un pistol de jucărie. Acesta era chiar pistolul Nintendo de pe consola Nintendo Entertainment System din anii ’80 și a reușit să fugă cu suma de 300 de dolari americani. Desigur, acesta a fost prins la scurt timp de forțele de ordine, care au descoperit „arma” cu care acesta a reușit să îl amenințe pe casier.

Infractorul a fost prins la scurt timp după jaf și a fost dus la închisoare

Bărbatul, pe numele său David Joseph Dalesandro, a intrat într-un magazin de cartier în jurul orei 17:45. Acesta era îmbrăcat cu un hanorac cu glugă, mască pe față și o perucă, pentru a nu putea fi identificat de camerele de supraveghere. A scos „arma” și l-a amenințat pe casier să îi dea toți banii. În agitație, casierul nu și-a dat seama că acea armă era de fapt una de jucărie.

Dalesandro a fost prins la scurt timp, la câteva străzi depărtare de magazin, într-o parcare. Atunci când l-au percheziționat, polițiștii au găsit arma de jucărie, un pistol Nintendo Zapper, folosit în anii ’80 pentru a juca Duck Hunt, Hogan’s Alley și alte titluri care se foloseau de astfel de accesorii.

Pentru a părea real, infractorul a schimbat culoarea pistolului. Original, pistolul era realizat din plastic gri și portocaliu, dar cel găsit asupra lui Dalesandro era vopsit în negru. Pe contul oficial al biroului Șerifului din York County a fost publicată și imaginea cu „pistolul”.

Se pare că infracțiunile realizate cu pistoale de jucărie a devenit un adevărat trend în SUA. Totuși, autoritățile avertizează că indiferent dacă faci o crimă cu o armă falsă sau una reală, tot vei ajunge la închisoare:

„Purtarea unei arme false și folosirea ei de parcă ar fi una reală este o rețetă pentru încarcerare. Luăm aceste cazuri în serios, întrucât, din perspectiva victimei, nu face absolut nicio diferență.”, a declarat procurorul general adjunct al orașului Baltimore, Michael Schatzow.

Se pare că și în anii ’80, pistolul Nintendo era popular printre tâlhari, întrucât 15% dintre jafurile care au aut loc între ianuarie 1985 și 1989 au fost realizate cu pistoale de jucărie.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult