Un criminal a fost prins după ce un card SD pe care scria „crimă” a ajuns în mâinile poliţiei

14.10.2019
Un criminal a fost prins după ce un card SD pe care scria „crimă” a ajuns în mâinile poliţiei

Un card SD găsit pe stradă în oraşul Anchorage din statul american Alaska a ajutat poliţia să rezolve un caz de crimă, identificând făptaşul. Conţinutul de pe acest card, care includea 39 de fotografii şi 12 clipuri video, prezentau pas cu pas crima unei femei, iar materialul pare să fi fost înregistrat chiar de către criminal, pe numele lui Brian Steven Smith, originar din Africa de Sud. Mai ciudat este faptul că acest card avea scris pe el textul „Homicide at midtown Marriott” (crimă la Marriot în centru).

Nu este clar dacă Smith a fost cel care a scris textul pe card, sau dacă el este cel care a copiat materialele foto sau video pe el, însă autorităţile spun că acest card a fost găsit din întâmplare pe stradă. Analizând fotografiile şi clipurile, poliţia din Anchorage a reuşist să lege aceste materiale de cadavrul unei femei pe care l-au găsit pe 2 octombrie în apropierea oraşului. Se pare că această crimă a avut loc cândva pe la începutul lunii septembrie.

Folosind aceste informaţii, poliţiştii au reuşit să confirme că Marriot era într-adevăr hotelul în care a avut loc crima, covorul din materiale fiind uşor de recunoscut. Poliţiştii au aflat apoi că Brian Smith închiriase o cameră în respectivul hotel între 2 şi 4 septembrie, aceeaşi perioadă în care au fost realizate înregistrările. Ultima fotografie de pe card datează de pe 6 septembrie, iar geolocaţia înregistrată în fotografie este undeva în apropierea locului unde a fost găsit cadavrul la începutul lunii octombrie.

Se pare că Smith a strangulat victima în camera de hotel de mai multe ori până când a murit, iar apoi a transportat cadavrul folosind un căruţ de bagaje. Corpul a fost ascuns sub o pătură până la ieşirea din hotel. Aceasta nu este primul contact pe care Smith îl are cu forţele de ordine din Alaska, acesta fiind deja cercetat şi într-un alt caz.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video