Un cunoscut mafiot italian, prins în Caraibe după ce a devenit faimos pe YouTube ca blogger culinar

30.03.2021
Un cunoscut mafiot italian, prins în Caraibe după ce a devenit faimos pe YouTube ca blogger culinar

Autoritățile italiene l-au găsit și arestat pe un fost mafiot italian, tocmai în Republica Dominicană, după ani de zile în care acesta a reușit să evite detecția.

Greșeala comisă de acesta a fost, până la un punct, una comună. Obișnuit cu libertatea regăsită în cealaltă parte a lumii, mafiotul pe nume Marc Feren Claude Biart a lăsat garda jos, revenind la un stil de viață neconspirativ. Însă adevăratele probleme au apărut abia când italianul a descoperit o modalitate de a evada din anonimitate, folosindu-și abilitățile culinare dobândite în țara natală pentru a deveni o mică vedetă pe YouTube.

Uitând de propriul trecut, Biart și-a lăsat la vedere tatuajele inconfundabile căpătate la adeziunea în organizațiile mafiote din țara natală, acestea fiind ușor recunoscute  de „fanii” care s-au abonat la pagina sa de gătit de pe YouTube.

Biart a fost membru al clanului Cacciola al grupării „Ndrangheta, un sindicat specializat în crimă organizată asemănător mafiei, centrat în regiunea Calabria a Italiei, în prezent, cel mai puternic al țării (înaintea Cosa Nostra din Sicilia și a Camorra din regiunea Campania). Potrivit publicației The Guardian , Biart a evitat capturarea în 2014, când procurorii italieni au  ordonat arestarea sa pentru o presupusă operațiune de trafic de cocaină în Olanda.

Fostul membru ‘Ndrangheta a ajuns în Republica Dominicană și a rămas nedescioperit, cu excepția acestei greșeli fatale. Potrivit Calabria News , poliția a spus că Biart și asociatul său erau considerați „străini” de alți expați italieni din regiune, Biart însuși fiind o „fantomă” cunoscută doar sub numele de Marc. Aranjamentul a fost însă deconspirat tocmai de canalul YouTube dedicat dragostei pentru bucătăria italiană, a cărui vizibilitate a crescut odată cu ascensiunea spre faimă internațională.

Oarecum conștienți de situația precară în care se află, Biart/Marc a avut grijă să-și ascundă identitatea de mafiot din fața camerei de luat vederi, profitând de orice fel de obstacole cum ar fi vase de gătit și corpuri de mobilier. Însă vigilența acestora nu a inclus și restul corpului, lăsând la vedere câteva tatuaje, ușor de identifica pentru polițiștii care au dat de urma canalului YouTube.

mafiot

Nu este tocmai nou ca postările făcute pe diverse platforme de socializare să readucă infractori consacrați în conflict direct cu reprezentanții autorităților care încearcă să-i aducă în fața legii. Cel mai recent exemplu este o bandă de infractori din Marea Britanie specializată în furturi auto, ai căror membrii au fost arestați în 2019, după ce au postat fotografii cu mașinile furate pe Instagram.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult