Un hacker care susţine că este român a dezvăluit date despre congresmeni democraţi din SUA

Un hacker care susţine că este român a dezvăluit date despre congresmeni democraţi din SUA
Un hacker care se descrie ca fiind român a dezvăluit date despre congresmeni democraţi din SUA şi despre sute de asistenţi ai acestora, Nancy Pelosi, liderul grupului democrat din Camera Reprezentanţilor, catalogând incidentul drept un „Watergate electronic”, informează ziarul The Washington Post.
 
După ce a primit o serie de telefoane şi mesaje cu conţinut obscen, Nancy Pelosi şi-a informat sâmbătă colegii democraţi despre „un atac electronic Watergate”.
 
Hackerul a pătruns în servere ale Comitetului de campanie al Partidului Democrat şi în alte sisteme ale formaţiunii politice. Au fost sustrase date personale şi oficiale despre congresmeni şi despre asistenţii acestora, a declarat Pelosi, precizând că îşi va schimba numărul de telefon şi recomandându-le colegilor să facă la fel.
 
Un hacker care foloseşte pseudonimul „Guccifer 2.0” a revendicat postarea informaţiilor confidenţiale şi recentele atacuri informatice care au vizat serverele Partidului Democrat.
 
„Guccifer 2.0” s-a prezentat ca fiind un hacker român, negând că ar colabora cu Rusia. Cu toate acestea, anchetatorii americani suspectează că are legături cu Rusia.
 
 
Preşedintele SUA, Barack Obama, a sugerat la sfârşitul lunii iulie că Rusia ar putea fi la originea atacurilor cibernetice care au vizat mailuri ale Comitetului Naţional Democrat. Biroul Federal de Investigaţii (FBI) investighează cazul, dar nu a atribuit public atacurile cibernetice Rusiei. Echipa de campanie a lui Hillary Clinton a anunţat că obiectivul ar fi să fie dezvăluite informaţii de care să beneficieze candidatul republican la funcţia de preşedinte, Donald Trump. Moscova a negat că ar fi implicată în atacurile cibernetice. Şi Donald Trump a respins acuzaţiile.
 
Două companii americane specializate în cercetarea atacurilor cibernetice au semnalat că hackerii par să aibă legături cu Rusia.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video