Un ministru saudit a fost concediat după ce într-un manual didactic a apărut Yoda alături de Regele Faisal

28.09.2017
Un ministru saudit a fost concediat după ce într-un manual didactic a apărut Yoda alături de Regele Faisal
Secretarul de stat responsabil cu curicula şcolară din Arabia Saudită, Mohammed bin Attia Al-Harthi, a fost concediat după ce într-un manual didactic a apărut o imagine cu maestrul Jedi Yoda alături de Regele Faisal, la ceremonia semnării actului de înfiinţare a ONU în 1945. 
 
Pagina respectivă s-a viralizat pe reţelele de socializare online săptămâna trecută. Imaginea a fost realizată de artistul Abdullah Al Shehri. El a declarat pentru BBC că nu a dorit să dea dovadă de lipsă de respect faţă de Regele Faisal. Mai mult, a spus că l-a inclus pe Yoda în imagine deoarece este „înţelept, puternic şi mereu calm”. Artistul a adăugat că nu el este, însă, cel care a inclus imaginea în manual. 
 
 
Se pare că poza a ajuns în manual din greşeală. Cineva a căutat probabil pe Google o imagine de la eveniment şi a descărcat-o fără să se uite cu atenţie la ea. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult