Un oraş le va închide automat PC-urile angajaţilor, pentru ca aceştia să nu mai stea mult peste program

26.03.2018
Un oraş le va închide automat PC-urile angajaţilor, pentru ca aceştia să nu mai stea mult peste program

La fel ca şi Japonia, Coreea de Sud are o problemă mare cu angajaţii care petrec prea mult timp la birou. Un salariat din sectorul public lucrează, în medie, cu 1.000 de ore mai mult în fiecare an decât altul angajat pe un post similar în altă ţară dezvoltată. Acest obicei nesănătos pune presiune pe sistemul de sănătate publică şi reduce rata natalităţii.

 

În aceste condiţii, administraţia oraşului Seul, capitala ţării, au anunţat că PC-urile angajaţilor săi se vor opri automat. Iniţial, acestea se vor opri la ora 20:00, urmând ca vinerea să se închidă la ora 19:00.

 

 

Măsura va intra în vigoare pe 30 martie. Deja 67,1% dintre angajaţi au cerut să fie exceptaţi de la acest program. Permisiunea se va accepta, însă, doar în cazuri speciale.

În Japonia, Taisei, o companie care oferă servicii de securitate şi curăţenie, a creat o dronă care încearcă să îi determine pe angajaţi să plece acasă şi să nu mai stea peste program. „T-Friend” zboară pe deasupra birourilor şi pune muzică. Este folosită melodia scoţiană „Auld Lang Syne”, prin care magazinele din Japonia anunţă că se apropie ora închiderii.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult