Un oraș va analiza excrementele de câini pentru a amenda proprietarii care nu curăță după ei

20.07.2023
Un oraș va analiza excrementele de câini pentru a amenda proprietarii care nu curăță după ei
Foto: Profimedia Images

Excrementele de câini de pe trotuare și din alte locuri publice sunt o problemă cu care se confruntă multe localități. În ciuda amenzilor mari din unele orașe, proprietarii de animale de companie continuă să nu curățe după acestea.

Un oraș din Franța nu vrea ca cei care ignoră legislația din domeniu să scape nepedepsiți, așa că speră să îi prindă pe proprietarii de câini mai puțin bine crescuți folosind o metodă inedită. Administrația din Béziers a anunțat că va fi examinat ADN-ul din excrementele de câini pentru a fi găsiți proprietarii acestora, transmite AFP.

Robert Ménard, primarul orașului, a declarat că majoritatea locuitorilor orașului, dar și vizitatorii, s-au săturat de mizeria lăsată în urmă de animalele de companie după care nu se face curățenie.

Citește și: Cu ajutorul lor sunt prinşi hackeri şi pedofili. Câinii poliţiştii care caută carduri microSD, SSD-uri sau telefoane

Un proiect pilot, care va dura doi ani, îi va obliga pe posesorii de câini să le facă pașapoarte genetice animalelor. Proprietarii care nu au documentul la ei când plimbă câinele vor primi o amendă de 42,5 euro. Dacă sunt găsite la fața locului și excremente, proprietarii mai trebuie să scoată din buzunar 136 de euro.

„Trebuie să îi penalizăm pe oameni ca să se comporte corespunzător”, a declarat Ménard.

Potrivit lui, 1.000 de mostre de excremente sunt colectate lunar doar în centrul orașului.

Ménard a vrut să introducă aceste măsuri încă din 2016, dar consilierii locali s-au opus atunci.

Sursa: Yahoo! News

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult