Un profesor avertizează: În curând adolescenţii vor avea primul contact sexual cu un robot

14.06.2016
Un profesor avertizează: În curând adolescenţii vor avea primul contact sexual cu un robot
Adolescenţii îşi vor pierde în curând virginitatea după un contact sexual cu un robot, crede un expert. Profesorul de robotică Noel Sharkey, de la Sheffield University, a declarat, la Cheltenham Science Festival, că creşterea în popularitate a roboţilor sexuali va avea consecinţe profunde asupra umanităţii. 
 
„Nu este o problemă faptul că faci sex cu o maşină”, a declarat Sharkey. „Dar când este prima dată pentru tine, prima ta relaţie de acest gen”, a adăugat el. 
 
Citeşte şi: Zenbo: noul robot inteligent de la ASUS vrea să ne ajute în orice situaţie
 
Profesorul a avertizat că roboţii vor afecta viaţa reală şi că vor împiedica formarea de relaţii normale între oameni. 
 
Astfel de roboţi sexuali sunt deja disponibili pe piaţă în Japonia, iar unii pot chiar recunoaşte limbajul până la un anumit punct. Sharkey spune că persoanele cu vârste mai mici de 16 ani nu ar trebui lăsate să intre în contact cu astfel de roboţi. Totuşi, va fi greu ca aceste maşini să nu ajungă pe mâna minorilor. „Dacă mama sau tatăl tău au un astfel de robot, nu îţi va fi greu să pui mâna pe el pe ascuns”, a mai spus profesorul de robotică. 
 
 
Recent un futurolog a estimat că până în 2050 oamenii vor face mai mult sex cu roboţi şi alte dispozitive pentru sex decât cu alte persoane. „La început o mulţime de oameni vor fi rezervaţi când va veni vorba de sexul cu roboţi, dar, pe măsură ce se obişnuiesc cu ei, acest lucru se va schimba”, a declarat futurologul britanic Dr. Ian Pearson.
 
El estimează că până în 2035, majoritatea oamenilor vor deţine jucării sexuale care pot fi folosite împreună cu dispozitivele pentru realitate virtuală.
 
Nu toată lumea este încântată de aceste predicţii. Profesorul de etică Dr. Kathleen Richardson se teme că sexul cu roboţi va genera atitudini misogine şi aşteptări sexuale nerealiste. Ea este iniţiatoarea unei campanii numită „Campanie împotriva sexului cu roboţi”, care cere interzicerea acestor practivi. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult