Un telefon folosit de Hitler va fi scos la licitaţie în Statele Unite

Un telefon folosit de Hitler va fi scos la licitaţie în Statele Unite

Mai multe obiecte care au aparţinut lui Adolf Hitler vor fi scoase, vineri, la licitaţie, în localitatea Chesapeake City (Maryland, USA).

 

Casa de licitaţii Alexander Historical Auctions a anunţat că, printre obiectele scoase la licitaţie, se găseşte şi unul dintre telefoanele lui Hitler. Aparatul, de culoare roşie, este fabricat de Siemens şi are gravate zvastica şi numele Führerului.

Preţul de vânzare estimat este de 200.000-300.000 de dolari.

 

Aparatul a fost luat din buncărul de la Berlin, la câteva zile după terminarea războiului, de un ofiţer britanic şi a fost oferit casei de licitaţii de către fiul acestuia.

 

 

În Franţa, licitaţia este considerată ca fiind una „sensibilă”, asemănătoare celei din 2013, când o casă de licitaţie din Drouot a scos la vânzare zeghea unui deţinut dintr-un lagăr nazist „în bună stare de conservare”.

 

Confruntaţi cu un val de proteste vehemente, comisarii acelei licitaţii au fost obligaţi să retragă de la vânzare acea „relicvă a unei crime monstruoase”.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult